Mange undervurderer den reelle faren som en oppvarmet bil faktisk er - og det ofte på ganske kort tid.

På sommertider kan biltemperaturen ende opp med noen voldsomme temperaturer. Det er overraskende liten tid før varmen ender opp i det uutholdelige og bare i løpet av noen få minutter kan temperaturen stige betydelig. Når solsteiken er godt i gang tar det gjerne ikke mer enn ti minutter før varmen plutselig nærmer seg faregrenser, som for eksempel ligger på rundt 37 varmegrader for barn. Når temperaturen er på dette nivået er det ikke bare ubehagelig i bilen, men som sagt også farlig for barna.

Den kraftig økningen i varmegradene er grunnet reflektering av solstråler i blant annet dashbord, setene og annet utstyr i kjøretøyet som forsterker varmen internt i bilen.

I følge denne artikkelen fra mattilsynet kan varmegradene utendørs på rundt 18 grader ende opp med å bli opp til 38 varmegrader internt i bilen – skygge eller ei. Står bilen for lenge i solen kan det fort ende opp med å bli en livsfarlig affære.

Tid

Temperatur ute

Skygge/sol

Temperatur i bil

08.30

14°C

Skygge

19°C

09.30

18°C

Skygge

38°C

10.30

20°C

Blandet

47°C

11.30

20°C

Sol

58°C

12.00

23°C

Sol

62°C

13.30

22°C

Sol

85°C

Tommelregel – La hunden bli hjemme

Det er jo ikke bare barna som er i livsfare her. Som oftest er det mye bedre for kjæledyret å bli igjen hjemme om du skal ut på ærend. Med tanke på de kraftige temperaturene er det helt klart en helserisiko for dyr også. Har man ikke noe valg i det hele tatt, anbefales det at man åpner opp vinduer så mye som det lar seg gjøre, unngår parkeringer i sollyset og sørg for at du blir ferdig med ærendet så raskt som du får mulighet til det.

Fysen på mer?
Våre dyktige medarbeidere har mange flere gode råd til deg om vil vite mer om hvordan du skal ta vare på bilen din! Ring oss på nummeret nedenfor for å slå av en prat.

Har du  behov for service er du hjertelig velkommen til å trykke på knappen for timebestilling også.