Det er det samme hvert år, plutselig er det den tiden på året igjen da det er tid for å skifte til vinterdekk. Med en høst som går mot vinter og synkende temperaturer, kommer det frost, snø og glatte veier. Det første snøfallet kommer ofte som en overraskelse for mange av oss, og det er dessverre slik at mange venter for lenge med å bytte til vinterdekk. Slitte dekk har dårlig grep og det er mye større sannsynlighet for at noe kan gå galt om en kjører med disse. Husk at solide og gode dekk om vinteren er essensielt for sikkerheten din.

Det viktigste er at du har dekk som er tilpasset kjøreforholdene. Derfor er det slik at alle som har planer om å bruke bilen i vinter, må ha lagt om til vinterdekk i god tid før det første snøfallet kommer. Dette handler om at alle skal ferdes trygt i trafikken og ikke være en fare for andre bilister.
På piggfrie vinterdekk er det ingen frister og dato, men Statens Vegvesen har satt et krav om at dekkene på personbiler må ha en mønsterdybde på minimum 3 millimeter i vinterhalvåret.
Dersom du kjører på veier med mye is og varierende temperaturer over og under null grader viser tester at piggdekk er det beste alternativet. På tørre vinterveier gir piggfrie vinterdekk bedre veigrep og vesentlig mindre støy.

Mange velger å utføre dekkskiftet selv, og her har vi samlet noen tips til deg som det kan være lurt å tenke på:

• Sjekk at jekken tåler belastningen, og at den står på et godt underlag.

• Pass på å ha passe stramme bolter, her er muttertrekker et veldig godt verktøy.

• Sørg for at dekkene blir montert i den rulleretningen de skal, de fleste moderne dekk kommer med en pil som indikerer dette.

• Når du har fått sommerdekkene av og satt vinterdekkene på, er det veldig lurt å vaske sommerdekkene godt da dekkene kan ha rester av salt fra veien som tærer på gummi og felg.

• Etter å ha kjørt 5-10 mil er det nødvendig å etterstramme hjulbolter/muttere.

• Til slutt må du kontrollere lufttrykket. Du finner trykknivåene i dørkarmen på førerside eller i bilens manual.

Husk at dekkene er det viktigste for at bilen skal fungere sikkert! Dersom du er usikker kan det være lurt å levere bilen din til et bilverksted. Da monteres og demonteres det av fagfolk, slik at du kan føle deg sikker på veien. Dermed er du også helt trygg på at alt blir gjort på riktig måte, og du slipper å bekymre deg for eventuelle feil og mangler.

Vi hos Auto-Proff hjelper deg gjerne med ditt dekkskift så ikke nøl med å ta kontakt med oss.
Våre dyktige medarbeidere gjør gjerne jobben for deg!