Få dager igjen til jul. Folk er på farten, er stresset og tenker på andre ting enn kjøringen. Bulke sesongen er i gang! 

Trafikken i forkant av julehøytiden preges først og fremst av mer lokaltrafikk ved de store byene i forbindelse med julehandel. Dette fører til at det skjer mange mindre uhell som rygge ulykker eller bulking inn i parkerte biler. De siste dagene før jul tar slike skader seg vesentlig opp og mange er veldig stresset da de har så mye de skal ordne før jul. Mer stress i trafikken fører alltid til flere slike uhell. 

Her har vi funnet noen tips som kan hjelpe deg med å unngå at slike småskader og bulker skjer:

  • Stress er en medvirkende faktor i mange ulykker, så prøv å planlegge alt du må gjøre før jul i god tid. Da kan du unngå den verste trafikken. 
  • Tenk over når på døgnet du skal ut å gjøre innkjøpene før jul. Kan du kanskje ta det en formiddag når det er roligere, eller litt sent på kvelden når de fleste har gått hjem?
  • Ikke utsett gjøremål til slutt, og bli ferdig med gave innkjøp og handling så tidlig som mulig.
  • Sjekk gjerne værmeldingene før du skal ut å kjøre, og legg kjøreturen til et annet tidspunkt dersom det er meldt veldig dårlige kjøreforhold.
  • Dersom du skal kjøre langt på juleferie må du huske å kjøre etter trafikkforhold og overholde fartsgrensene. Farten er en av de største risikofaktorene i forbindelse med skader og ulykker.

Husk at stadig flere innkjøp nå kan gjøres på nett, også dagligvarer. Da sparer du deg for mye tid, og det blir mindre biler på veien. Mange butikker har også en “klikk og hent” funksjon, som kan være et godt alternativ dersom du er ute i siste liten og ikke rekker å få det sendt med posten. 

Hvis uhellet likevel skulle være ute, og du skulle være så uheldig å få en skade på bilen er det viktig å gå riktig frem. Hvis dere er flere involvert i uhellet, er det første som må gjøres å skrive skademelding, da denne skal brukes når du melder forholdet til forsikringsselskapet. 

Har du vært ute for et uhell ,må du alltid utføre bilreparasjonene hos et godkjent bilskadeverksted. 

Vi hos Auto-Proff kan hjelpe deg med alle typer småskader, og våre dyktige reparatører utfører reparasjoner etter bilprodusentens retningslinjer. Du kan dermed føle deg helt trygg på at skaden vil bli rettet opp i på den aller beste måten. Dersom du er usikker kan vi også fortelle deg om skaden bør fikses med en gang eller om det kan vente til etter jul. 

Vi oppfordrer deg til å kjøre forsiktig og ta hensyn til andre i juletrafikken, da skaper vi sammen en bedre og roligere førjulstid.